Un estol de flamencs, concretament 47, van visitar fa cinc dies el delta de la Tordera, entre Blanes i Malgrat de Mar, una quantitat molt nombrosa mai vista en aquesta zona. L'Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera els està analitzant i de moment ha pogut determinar que provenen de la costa francesa.

Tot just fa cinc dies, coincidint amb l'acabament de les vacances de Setmana Santa, els amants dels ocells van tenir una més que agradable sorpresa, força inèdita de poder gaudir. Va poder veure's un estol de 47 flamencs alimentant-se al tram final del riu Tordera, a la desembocadura compartida per Blanes i Malgrat de Mar.

Segons els experts, en anteriors ocasions s'havia arribat a veure algun flamenc en solitari o en grups de dos, però mai no s'havia observat una quantitat tan nombrosa, vorejant la cinquantena. El grup de 47 flamencs es va poder veure coincidint amb el passat dimecres, 8 d'abril, i aquell mateix dia també se'n van observar més amunt, a la riera de Santa Coloma, un afluent de la Tordera.

Segons expliquen des de l'Ajuntament de Blanes, els flamencs són un tipus d'aus que necessiten grans extensions d'aigua poc profunda i es troben a tots els continents, excepte a Austràlia. A més, afegeixen que, segons l'Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera, la visita dels flamencs pot ser el preàmbul, «un tast» del que potencialment pot passar les properes setmanes.

Provinents de la costa francesa

L'Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera els va identificar per tal d'extreure'n diverses dades. Les sis identificacions que van fer procedien de França.