Els Mossos d'Esquadra

El 2017 no va tornar després d'un permís penitenciari i s'havia amagat en una casa de luxe que havia ocupat en una urbanització lloretenca.

La policia el va detenir a Palafolls durant un operatiu i després de fer-li diversos seguiments.

El dispositiu policial es va organitzar aquest dilluns i el van liderar agents la Comissaria General d'Investigació Criminal adscrits al Grup de Recerca de Fugitius.

El fugitiu i que estava escapolit del centre de penitenciari de la Roca Vallès, des de l'any 2017, després de no haver-hi retornat després d'un permís.

La investigació policial va permetre localitzar el fugitiu amagat en una casa de luxe que havia ocupat il·legalment, situat en una urbanització aïllada de Lloret de Mar.

Fugia a gran velocitat

Els policies van constatar que feia poques sortides de l'immoble i que, quan ho feia, conduïa un vehicle a gran velocitat i prenia moltes mesures de seguretat, com ara no parar mai el motor del vehicle o donar diverses voltes a la zona on es volia aturar per assegurar-se que era segura i que no hi havia presència policial.

Quan detectava alguna patrulla o algun control policial no dubtava en fugir a gran velocitat amb el vehicle de manera que posava en risc la vida dels policies i la resta d'usuaris.

L'operatiu establert d'aquest dilluns dia 12 finalment, segons informen els Mossos, va permetre als agents localitzar-lo en un carrer de la població de Palafolls (Maresme) quan estava aturat a l'interior del vehicle que conduïa i el van detenir.

Un maltractador fugit

A banda d'aquest detingut, els Mossos també van detenir dijous passat un home de 35 anys, de nacionalitat espanyola i amb el darrer domicili a Valls, per quatre ordres judicials de detenció vigents.

L'home havia sortit de presó per un permís ordinari el mes de desembre de l'any passat i no havia retornat al centre a Sant Joan de Vilatorrada. En aquest sentit, l'investigat complia pena de presó per delictes de lesions i maltractaments en l'àmbit de la violència de gènere, conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues i delictes contra el patrimoni.

Al febrer, les gestions policials van permetre al Grup de Recerca de Fugitius ubicar el fugitiu a Jerez de la Frontera, a casa d'uns familiars de la parella sentimental que tenia en aquell moment.

Quan els investigadors estaven realitzant les gestions per dur a terme un operatiu policial per poder-lo detenir es van assabentar que la parella s'havia barallat i que, a conseqüència d'aquest fet, ell havia retornat sol a Catalunya.

Novament els investigadors el van poder localitzar i van constatar que tenia una nova relació sentimental amb una dona bastant més gran que ell, la qual li donava cobertura i li proporcionava un amagatall al seu domicili de Valls.

En poc temps i abans de poder coordinar un nou operatiu policial, el fugitiu va tornar a canviar de parella, una altra dona de Valls. I com en les ocasions anteriors l'home es va refugiar al seu domicili, d'on no en sortia gairebé per a res.

Finalment dijous passat, els mossos van establir un dispositiu a la capital de l'Alt Camp, van aconseguir detenir l'home i retornar-lo al centre penitenciari on estava complint pena de presó.