Rescat d'una embarcació amb problemes davant de la costa de Blanes. Els serveis d'emergència es van haver de mobilitzar dilluns a la tarda a la zona de sa Forcanera. El patró va disparar diverses bengales per donar l'avís i, finalment, els efectius el van remolcar fins al port. L'home no va resultar ferit. En canvi, la barca va patir una avaria elèctrica i, per això, el seu patró no podia seguir el seu camí: anar fins a Barcelona.

Els fets es van desencadenar ahir cap a les dues a la tarda quan l'embarcació, tripulada per un francès, va començar a tenir problemes elèctrics a l'altura de sa Forcanera, al nord del municipi blanenc.

Per alertar de la seva situació, i com que no tenia electricitat, el patró va disparar diverses bengales que van ser vistes tant per altres embarcacions com per gent que estava a la costa en aquell moment.

Arran d'aquesta alerta, es va muntar un operatiu de rescat d'emergència que estava format per efectius de la Policia Local de Blanes, Protecció Civil i Salvament Marítim, que va enviar fins a Blanes una Salvamar perquè remolqués el vaixell avariat.

Per la seva banda, una altra embarcació es va encarregar d'aproximar al patró fins a la costa, on l'esperava una ambulància del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) de manera preventiva que finalment no va haver d'actuar. I és que, malgrat l'ensurt, el tripulant no va patir cap tipus d'afectació.

Nit a Blanes

El patró del vaixell avariat és un ciutadà francès que va quedar-se a dormir durant la nit de dilluns a dimarts en un establiment d'allotjament a Blanes per esperar que se li arreglés el baixell. Ahir dimarts estava previst que continués el seu viatge estroncat dilluns per l'avaria en la seva embarcació, perquè ja tenia el seu vaixell en condicions.

Segons va comunicar als cossos d'emergència, el seu trajecte l'havia de dur fins a Barcelona, i ahir encara es desconeixia si el podria seguir amb el seu vaixell ja reparat o bé optarà per un altre mitjà de transport, segons informava l'Ajuntament de Blanes.

Amb la pandèmia hi ha molt menys moviment d'embarcacions foranes a la Costa Brava, però no està tancada l'entrada de persones procedents de França i, per tant, aquest home feia ruta fins a Barcelona quan va patir el sinistre.