Un alumne de l'institut de Vidreres ha apunyalat aquest migdia una professora del centre amb un ganivet i l'ha ferida al coll.

La Policia Local l'ha pogut detenir poc després al pati del mateix institut. Segons les primes informacions, es tracta d'un jove de 15 anys que havia estat expulsat del centre escolar i que avui era el dia que es reincoporava al centre.

El jove ha atacat la professora en una aula de l'IES Vidreres i la docent, ha rebut una ganivetada superficial al coll. Les ferides no són de gravetat.

La detenció s'ha pogut realitzar després que el professorat ha pogut alertar els serveis d'emergència i també, aturar el jove i controlar la situació.

La Policia Local ha pogut detenir l'alumne d'ESO al pati del recinte quan intentava fugir després dels fets. Ara s'està pendent que passi a disposició de la fiscalia de menors. Se l'acusa de temptativa d'homicidi.

Els Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners s'han fet càrrec de la investigació. El motiu de l'atac del menor es desconeix.

La professora ferida ha estat atesa pel SEM al recinte escolar i posteriorment, traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona.

En paral·lel, els Mossos també han activat efectius del SEM per donar suport al centre a nivell psicològic. Per aclarir els fets, la policia està prenent declaració als qui han presenciat a l'atac.

L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps lamenta la situació i assegura que els Mossos estan al càrrec del cas per saber per què ha succeït.

L'any 2016, un estudi del sindicat USTEC-STEs apuntava que un 69,8% del professorat de l'escola pública catalana havia estat víctima d'agressions verbals o físiques al llarg de la seva trajectòria docent. En concret, hi havia un 20,5% d'aquests incidents atribuïbles a violència física, mentre que les desqualificacions o insults es produeixen en un 83,5% dels casos i les amenaces, un 51,9%.