Anar begut al volant és una de les conduccions negligents de les quals els Mossos d'Esquadra estan més al cas i sovint els agents de Trànsit es troben amb situacions que poden semblar curioses i fins i tot surrealistes. Una d'aquestes és la que va protagonitzar un veí de Celrà aquest dimarts quan circulava per l'autovia A-2 al seu pas per Riudellots de la Selva.

L'home ha acabat denunciat penalment perquè anava molt begut, però és que en el moment que el van aturar van trobar que portava un combinat preparat per beure i una ampolla de whisky al seient del copilot.

Concretament, els agents de l'Àrea Regional de Trànsit i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona l'han denunciat penalment per conduir amb una taxa d'alcohol positiva que triplicava la màxima permesa.

El xofer amonestat és un veí de Celrà de 48 anys i nacionalitat romanesa. L'acusen de ser el presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

Els fets van passar dimarts pels volts de dos quarts de sis de la tarda, quan els agents realitzaven un control de pas al quilòmetre 705 de la carretera A-2, a Riudellots de la Selva. Els Mossos van aturar un vehicle i quan es van dirigir al conductor van detectar que tenia una clara simptomatologia de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

0,79 mg/l de taxa d'alcohol

A més, al seient del copilot portava una ampolla de whisky i un combinat al posa-gots preparat per beure. En fer-li la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,79 mg/l d'alcohol per litre d'aire expirat, més del triple de la taxa màxima permesa -que es troba en els 0,25 mg/l. Per aquest motiu, se'l va denunciar penalment per conduir sota els efectes de l'alcohol i el vehicle va quedar immobilitzat.

D'altra banda, també el van denunciar administrativament perquè van observar que l'home havia estat conduint amb un permís no vàlid per no haver realitzat el curs de sensibilització i reeducació viària després d'una retirada de 8 mesos.

El conductor denunciat serà citat per comparèixer davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners quan se'l requereixi.