Els Mossos d'Esquadra han detingut dos fugitius en un sol dia a Lloret de Mar. Ambdós comptaven amb ordres europees de detenció i entrega i estaven fugits de les autoritats judicials que els reclamaven. Les detencions han anat a càrrec del Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) dels Mossos.

Les dues detencions es van realitzar el 29 d'abril a Lloret de Mar. Concretament, els agents del grup de fugitius en primer lloc van fer l'arrest d'un home romanès que vivia en una urbanització d'alt estànding amb la seva família i tenia una ordre de detenció emesa per les autoritats franceses per delictes contra la salut pública.

Segons la policia, l'home aprofitava que tenia una empresa de transports per introduir en territori francès les substàncies.

El segon detingut es va realitzar el mateix dia, es tracta d'un home de nacionalitat polonesa que tenia una ordre emesa per les autoritats del seu país per delictes contra el patrimoni. Ambdós homes van ingressar a presó preventiva a l'espera de ser extradits al país reclamant.

Aquesta no és la primera vegada que els Mossos d'Esquadra detenen un fugitiu que vivia a Lloret de Mar. El dia 12 d'abril, precisament, van arrestar un intern fugit des de feia quatre anys de la presó i que s'amagava en un xalet de Lloret. El 2017 no va tornar després d'un permís penitenciari i s'havia amagat en una casa de luxe que havia ocupat en una urbanització lloretenca. La policia el va detenir a Palafolls durant un operatiu i després de fer-li diversos seguiments.

Quatre fugitius en tres dies

Dos dies abans de l'actuació del 29 d'abril a Lloret, el mateix Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) dels Mossos d'Esquadra va realitzar dues detencions més de fugitius però ja a l'àrea Metropolitana de Barcelona. El 27 d'abril els agents van detenir al Prat del Llobregat un home reclamat per les autoritats belgues per diversos robatoris amb violència i intimidació comesos a Bèlgica. I, un dia després, els Mossos van detenir en una associació cannàbica de l'Hospitalet un home reclamat per les autoritats alemanyes per delictes contra la salut pública. L'home feia freqüents viatges a Alemanya, on desenvolupava la seva activitat il·lícita.