El fort vent que va estar bufant durant el migdia i la tarda ahir dimarts va provocar que algunes planxes de ferro del sostre de l’antic pavelló municipal de Blanes quedessin descollades.

L’avís el va donar pels volts de dos quarts de set de la tarda un veí que viu davant de l’equipament, alertat pel soroll que feien les planxes batudes pel vent, que colpejaven la teulada.

Arran de l'alerta, es van activar dues patrulles de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes i dues dotacions dels Bombers.

Amb l’ajut de l'autoescala, els Bombers van fer una inspecció primer visual i després in situ, comprovant que el fort vent havia desfermat uns 20 metres de planxes, que havien quedat descollades i colpejaven contra el sostre.

Tall de carrers

Els Bombers van descollar les planxes que estaven batent, retirant-les del sostre i assegurant les que quedaven al voltant. Paral·lelament, la Policia Local de Blanes va procedir al tancament preventiu de tota la zona perquè es pogués actuar amb seguretat per a tothom. Més concretament, es va tallar l’accés de circulació a la confluència del Passeig de S’Abanell amb el Carrer Josep Tarradellas.

A l'haver quedat parcialment descoberta la teulada de l’antic pavelló d’esports municipal, el matí d’avui està previst que els Serveis Municipals s’encarreguin de la seva reparació. En aquest sentit, ja s’ha apuntat que es farà una revisió de totes les planxes per assegurar i canviar les que hi hagi perill que també acabin descollades.

L’operatiu es va donar per finalitzat a dos quarts de nou de la nit, dues hores després.

Tres hores abans que s'avisés sobre l’incident, la Policia Local de Blanes ja havia intervingut justament al costat de l’edifici de l’antic pavelló d’esports. En aquella ocasió es tractava d’un arbre que havia caigut per la força del vent i va avisar l’equip de jardineria perquè el retirés.