Quatre persones han estat detingudes i s'ha comissat 7.800 plantes de marihuana en una operació dels Mossos d'Esquadra a Susqueda. L'actuació ha tingut lloc aquest dijous i els detinguts tenen entre 19 i 46 anys. Tots quatre són de nacionalitat albanesa i se'ls atribueix un delicte contra la salut pública. Segons la policia, a principis del mes de maig, gràcies a l'Ajuntament de Susqueda i la col·laboració ciutadana, van tenir notícia de l'existència d'una plantació de marihuana en una zona boscosa d'accés difícil coneguda com el Torrent de Sant Martí. A partir d'aquí els Mossos van constatar que una zona del bosc s'havia desbrossat per fer la plantació, al costat del torrent.

Aquest matí, agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) han estat els primers en inspeccionar la zona atesa l'orografia "complexa" del terreny, que impedeix arribar-hi amb vehicles motoritzats i obliga a acostar-se al cultiu a peu superant zones de gran desnivell.

Segons la versió policial, els agents han localitzat la plantació i han detingut els quatre homes que s'encarregaven del manteniment de les plantes. Durant la inspecció de la zona han localitzat les 7.800 plantes de marihuana, en diferents estats de creixement, i diversos refugis precaris que els detinguts feien servir per pernoctar i garantir la vigilància de manera permanent, afirmen els Mossos.

En el dispositiu també ha participat la Unitat d'Investigació i la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Santa Coloma de Farners, així com efectius del Cos d'Agents Rurals i Bombers de la Generalitat.

Els detinguts passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.