Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic internacional de droga que operava entre Girona i Suïssa.

El màxim responsable de l’organització estava amagat a Lloret de Mar, on va ser detingut. En el xalet on residia, hi van localitzar una plantació de marihuana. A Suïssa paral·lelament s’han intervingut més de 10 quilos d'heroïna. De fet set dels integrants de la banda han estat detinguts a Suïssa per introduir cocaïna i heroïna al país helvètic des d'Espanya

-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) conjuntament amb la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Cantonal de Friburg (Suïssa) han estat els encarregats de desarticular una organització criminal d'origen albanès que es dedicava a introduir substàncies estupefaents a Suïssa i que operava des de la província de Girona

L'operació va començar després que les autoritats espanyoles fossin requerides per a la col·laboració en la investigació iniciada pel grup d'estupefaents de la Policia Cantonal de Friburg, ja que les primeres indagacions apuntaven que hi hauria ramificacions a la demarcació de Girona.

Per això, la Unitat Central d'Organitzacions Criminals Transnacionals de la DIC de Mossos i el Grup de Crim Organitzat de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Policia Nacional van elaborar de manera conjunta el dispositiu policial per a la localització i identificació dels principals membres de l'organització assentats a la demarcació.

20 anys de presó pendents

Les indagacions van començar el mes de març quan els investigadors van localitzar al líder de l'organització criminal en una urbanització de Lloret de Mar des de la qual dirigia l'activitat il·lícita i sobre qui pesava una ordre d'extradició per la qual les autoritats suïsses li requereixen una pena de presó de fins a 20 anys.

Per això van establir un operatiu simultani en ambdós països que va acabar amb la detenció del capitost a Lloret de Mar, per al qual va ser requerida la participació dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) de la Policia Nacional. Després de les detencions, els investigadors van escorcollar el xalet de Lloret de Mar on hi residia l'investigat i hi van localitzar una plantació amb 452 plantes de marihuana.

Més de 13 kg de droga a Suïssa

Per la seva banda, a Suïssa van detenir set membres de l'organització i es van intervenir 10,5 quilos d'heroïna, així com tres quilos de marihuana, llestos per a la seva venda.

L’arrestat a la província de Girona va ser posat a disposició del jutjat central d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional en virtut de la Comissió Rogatòria Internacional sol·licitada per les autoritats suïsses, a l’espera que se substanciï l’ordre d’extradició.