L’Audiència de Girona ha condemnat un veí de Maçanet de la Selva per abusar sexualment d’una nena de 12 anys el 2018. La sentència li imposa 2 anys de presó per un episodi que va tenir lloc al domicili de la menor, a Palafolls, quan la víctima estava sola a casa amb l’acusat i la germana.

L’acusat era familiar polític de les menors, tenien una relació de «confiança» i es veien diversos cops al mes per fer àpats familiars. Amb tot, el 25 de setembre de 2018 es va presentar a l’habitatge de les menors «sabent que estaven soles perquè els seus pares treballaven». El tribunal subratlla que sabia l’edat que tenia la germana menor, i que tot així, va asseure’s amb ella a la cuina i va fer-li tocaments als genitals. L’atac es va repetir al menjador, i llavors la víctima va sortir de casa corrents per evitar que la seguís tocant, tot i que l’acusat va provar de retenir-la.

La sentència creu que la declaració de les dues menors, que van denunciar haver rebut abusos per part del condemnat, és creïble i que no compta amb contradiccions, com afirmava la defensa de l’acusat. Descarta mòbils d’odi, que ni el mateix acusat va manifestar, i diu que el relat del processat conté falsedats.

Al judici va dir que va anar a casa de les menors sense saber qui trobaria. «És fals perquè abans va passar per la farmàcia on treballava la mare i va saber que ni ella ni el pare serien a casa», afirma la sentència. Per això, l’acusat, «com a persona adulta, no tenia res a fer en un pis on només hi havia les menors, ja que amb qui més tractava era amb els pares», sosté.

En canvi, l’absol d’haver abusat repetidament de les dues germanes durant diversos anys, quan tenien entre 10 i 15 anys aproximadament. Les menors van declarar al judici que l’acusat els havia fet tocaments als genitals diverses vegades per sobre de la roba i també als pits. El tribunal considera que «no han quedat acreditats» els fets perquè els fets relatats són «molt genèrics», que no van explicar-ho mai a ningú i que això fa que no estiguin corroborats per cap prova. Per això l’absol d’aquests delictes pels quals la fiscalia li demanava 10 anys de presó.

La sentència, que no és ferma, li imposa una mesura d’allunyament durant 4 anys i una indemnització de 2.500 euros. En ser una pena de presó de dos anys, pot ser suspesa.

Per últim, ressalta que «no és necessari, com exposa l’acusació, que hi hagi un ànim de satisfer els desitjos sexuals, perquè «aquestes activitats poden ser delicte encara que l’autor no experimenti desig sexual», conclou.