La Policia Local de Blanes va efectuar el 2020 gairebé 45.000 actuacions relacionades amb les restriccions imposades per contenir la pandèmia. Es tracta de 44.780 actuacions, de les quals 29.778 corresponen a vehicles identificats, 12.802 a persones identificades, i 2.200 a actes-denúncia per haver incomplert alguna de les mesures.

Enguany la Policia Local de Blanes ha continuat amb controls coincidint amb el confinament perimetral del municipi, de la comarca i del territori província però des de l’aixecament del confinament nocturn i l’obertura de limitacions han baixat considerablement el nombre d’actes prescrites. Segons l'ajuntament, ara els esforços de la Policia Local es concentren en contenir les festes i "botellons" nocturns que proliferen especialment les nits del cap de setmana.

Aquesta és una de les dades més destacades que va donar a conèixer el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, durant la Junta Local de Seguretat que va tenir lloc aquest passat dilluns a l’Ajuntament de Blanes.

Caiguda de l'accidentalitat

Si bé el control de les mesures de seguretat Covid ha significat haver de multiplicar els controls, per contra també cal apuntar que ha provocat un descens de determinades actuacions. Una de les més evidents registrades durant el 2020 ha estat l’accidentalitat. Agafant les dades totals dels darrers 10 anys, la xifra més baixa –amb diferència- correspon al 2020.

El confinament dictaminat durant els primers mesos de la pandèmia, sumat al toc de queda nocturn són les principals causes que han provocat aquest positiu efecte: que no s’hagi hagut d’intervenir en tants accidents de vehicles. Si l’any 2019 van ser 490 accidents, durant l’any passat el nombre total va ser de la meitat: 249

El paper de Protecció Civil

Al llarg de la trobada els diferents cossos de seguretat i emergència assistents també van donar a conèixer les seves dades d’actuacions des de les respectives competències. Per la seva banda, el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy, va recordar les actuacions que s’han coordinat des del seu departament relacionades amb la Covid. No tan sols el repartiment de mascaretes entre les col·lectius sanitaris i de seguretat primer, i entre la ciutadania després, sinó també les targetes-menjador que es van haver de lliurar a domicili, durant el confinament, i ara el suport i coordinació dels Agents Cívics al Centre Massiu de vacunació. L’altre eix de la seva intervenció va ser l’actual ocupació que centra l’activitat de Protecció Civil: el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme que opera a les platges del municipi. Per segon any consecutiu, aquest servei es complementa amb el control d’aforament de les platges. Dos tipus d’actuacions per les quals sumen esforços els 25 socorristes i els 12 agents ciutadans: un total de 37 homes i dones.

Abans de donar per tancada la junta l’alcalde de Blanes Àngel Canosa va aprofitar per agrair públicament la tasca de tots els cossos de seguretat i emergències, així com per fer un comiat i una benvinguda. Corresponien respectivament al director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat, Albert Ballesta; i al sots-cap de la Policia Local de Blanes, Javier Jarillo, que ha passat de ser sergent a sots-cap.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus