El ple extraordinari sol·licitat pels grups municipals de Caldes de Malavella d’ERC, SOM Caldes i En Comú Podem -que va anul·lar-se a última hora la setmana passada- va celebrar-se finalment aquest dilluns al vespre.

L’objectiu del ple era presentar una moció conjunta que al·legava que les actuacions actuals realitzades a Caldes «no s’ajusten a la llei vigent i provocaven un dany mediambiental difícil de reparar». Per poder donar una explicació a la gestió que l’Ajuntament fa de les franges, rebatre la moció i fer valdre la importància de les tasques de cura i autoprotecció durant cada mes de l’any que s’estan fent, no només a l’estiu, el ple va comptar amb la presència de Jordi Martín, inspector cap de la regió d’Emergències de Girona i Sergi Fontseca, agent major d’incendis d’Agents Rurals.

La presentació va comptar també amb bombers i Ricard Grabulosa, enginyer forestal I tècnic del Consell Comarcal de la Selva, que amb Felip Toledo, cap del departament, van explicar els criteris que se segueixen a l’hora de sancionar. Finalment la moció presentada pels grups municipals no va prosperar i va rebre els vots en contra de Junts per Caldes, el PSC i Ciutadans. Des d’ERC van aclarir que amb aquesta moció conjunta «només volien donar veus als veïns i veïnes i evitar tales senceres de les parcel·les».