L’hospital de Blanes comptarà amb un nou servei de fisioteràpia preventiva oncològica gràcies a un acord entre l’AECC-Catalunya contra el Càncer Girona i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Ambdues entitats ja compten amb diferents programes que tenen per objectiu millorar la qualitat de vida dels pacients de càncer i les seves famílies, com els serveis d’atenció psicooncològica, acompanyament a través del voluntariat i atenció en els processos de dol en context oncològic.

El nou servei de fisioteràpia, que dependrà de l’àrea de Rehabilitació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, es desenvoluparà tots els dilluns a la tarda a consultes externes de l’hospital.

Les sessions seran portades a terme per una fisioterapeuta especialista de l’AECC, amb la voluntat de proporcionar una atenció integral als pacients oncològics. S’hi atendran principalment persones operades de càncer de mama, així com també es tractaran les cirurgies abdominals i el càncer de pròstata.

L’objectiu d’aquestes sessions serà el de la prevenció i la minimització dels efectes secundaris de la posterior intervenció quirúrgica i tractaments oncoespecífics.