La Festa Major de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai d’enguany comença avui i s’allargarà fins al pròxim dia 12, amb múltiples activitats programades a diversos espais del municipi.

Els concerts es faran al camp de futbol de gespa artificial, tal com ja es va fer l’any passat, per garantir les distàncies de seguretat. D’entre els artistes que vindran a animar la festa, hi ha l’orquestra DI-Versiones i la cantant valenciana Jazzwoman, així com l’Orquestra Maribel, l’Orquestra Meravella i el monologuista Quim Masferrer, que l’any passat va haver de cancel·lar la seva actuació per culpa de la pandèmia.

Vilobí va ser un dels pocs municipis gironins que l’any passat van mantenir la programació de festa major tot i la irrupció de la covid-19, i ho feren gràcies a un sistema de control d’accessos que garanteix el rastreig dels participants en cas de contagis i que aquest any l’Ajuntament ha decidit tornat a aplicar. Segons va explicar el regidor de Cultura, Pitu Borrell, el sistema de rastreig implantat l’any passat va ser un «èxit», i va subratllar que «no tenim constància que hi hagués cap positiu». L’Ajuntament de Vilobí ha programat una festa major adaptada a la pandèmia, com ja va fer l’any passat. Per això, un dels requisits per accedir als espais serà la reserva de l’entrada, que segons el tipus d’acte pot ser gratuït o tenir un cost de 3 euros en cas de comprar-la anticipada.

Homenatge als solidaris

Pel que fa al pregó, anirà a càrrec del personal sanitari del consultori local de Vilobí i de voluntaris que van lluitar contra la covid-19. El discurs farà un reconeixement a tothom que durant la pandèmia s’ha ofert a cobrir les necessitats que anaven sorgint, com ara fer mascaretes o repartir menjar a persones que no podien sortir de casa, i així com als treballadors essencials que van complir la seva tasca des de primera línia. A més, enguany també s’ha editat el llibre de la festa major, que divulga la història del municipi gràcies a la col·laboració d’escriptors i historiadors. I tot i que el gran gruix d’actes tindrà lloc entre avui i diumenge, el dissabte passat ja van iniciar-se els primers esdeveniments de la gran festa, amb el nomenament al vilobinenc il·lustre de l’any, que enguany va rebre el Club Vilobí CF. L’acte es va organitzar al teatre de Can Sagrera, i Josep Panella va recollir el guardó en nom de l’entitat.

La festa clourà el 18 de setembre, quan tindrà lloc el XV Torneig d’Escacs organitzat pel Club Escacs Vilobí.