El projecte Brigada Jove és una de les iniciatives de més èxit a la comarca de la Selva, on des de fa anys una bona part dels municipis el duen a terme amb el suport de l’Oficina Jove de la Selva. En aquesta nova edició s’han contractat un total de 73 persones joves de la comarca durant els mesos d’estiu per donar suport a diferents equipaments municipals.

Aquest projecte vol abordar les problemàtiques d’accés al mercat laboral, especialment en les franges més joves de la població (d’entre 16 a 25 anys), que es considera un dels sectors més vulnerables. La Brigada Jove té l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels i de les joves de la comarca per tal de fer front a l’elevada taxa d’atur juvenil, que s’ha agreujat arran de la situació d’incertesa i inestabilitat econòmica generada per la pandèmia de la covid-19.

Així doncs, aquesta iniciativa ofereix una primera experiència laboral en el marc dels serveis municipals i enguany 12 poblacions de la comarca l’han portat a terme durant els mesos de juliol i/o d’agost. En són exemple Santa Coloma de Farners, la Cellera de Ter, Sils, Riudellots, Vidreres, Breda, Sant Feliu de Buixalleu, Maçanet de la Selva, Vilobí, Caldes de Malavella o Riudarenes. Els i les participants també han pogut gaudir d’unes formacions transversals que han permès adquirir tot un seguit de competències i habilitats professionals de cara al seu futur laboral.