El lliurament dels Premis Climent Guitart, organitzats per la Fundació Climent Guitart, va tenir lloc el passat dimecres al vespre a Lloret de Mar. Es van entregar els guardons de les edicions del 2020, suspesa a causa de les mesures preses per fer front a la pandèmia, i del 2021. De nou, es van premiar quatre àmbits: la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música.

El premi a la formació en turisme i hostaleria 2020 va ser per a Simón Ramirez, l’estudiant amb la nota més alta del cicle formatiu d’Hostaleria i Turisme de l’Institut Ramon Coll i Rodés, del municipi; mentre que el guanyador d’enguany ha sigut Raúl Rojas.

En relació amb els premis a l’Emprenedoria, Llagurt es va endur el guardó del 2020 i La Comuna, el del 2021. Pel que fa als premis de Solidaritat, els van rebre el Màgic Andreu (2020) i el Centre de Distribució d’Aliments de Lloret de Mar (2021). Finalment, els premis de l’àmbit musical van correspondre a les cantants Gisela (2020) i Lucrecia (2021).

Els Premis van incorporar un nou guardó: «3 pioners», per recordar Gaspar Espuña, Jordi Comas i Climent Guitart, tres importants figures del turisme a Lloret. De l’edició del 2020, el premi va correspondre a l’empresari Robert Pujol, amb un accèssit per a l’Hotel Delamar, de Lloret. I, de l’edició de 2021, al senyor Arseni Frigola, propietari de la centenària Pastisseria Frigola, de Lloret Mar, amb un accèssit a l’Associació Girona Guide Services-GIGSgirona, pel servei digital durant la pandèmia de la covid-19.