L’Ajuntament de Blanes ha celebrat amb les entrades exhaurides les visites guiades al jaciment romà d’Els Padrets, els vestigis de l’antiga ciutat que daten de 75 abans de Crist.

Les restes estan ubicades al cèntric barri de Sa Massaneda. Aquestes visites al jaciment es van incloure a les Jornades Romanes Blanda-Blandae. Les reserves d’entrades es van exhaurir ràpidament, fins i tot amb una llista d’espera, segons va informar l’ajuntament. Des de divendres i fins ahir es van celebrar quatre sessions.

Les visites guiades van comptar amb l’historiador i arqueòleg, especialitzat en la gestió i difusió del patrimoni històric i cultural, Joan Llinàs. Durant les sessions es va explicar in situ l’estat actual dels coneixements sobre la ciutat romana de Blandae, que constitueix l’origen històric de l’actual Blanes.

Esmentada en les obres de tres autors antics –Pomponi Mela, Plini el Vell i Claudi Ptolemeu- en l’actualitat està documentat que aquesta urbs estava situada al capdamunt de la penya dels Padrets, tot i que també s’han fet algunes troballes aïllades en altres punts del barri de Sa Massaneda. El 2019 es van rependre les excavacions que ja s’havien fet per primer cop als anys 70.