L’última campanya d’excavacions al castell de Sant Iscle, a Vidreres han localitzat un petit tram de mur que delimitava la capella i l’ampliació del castell cap a l’oest, datada del segle XIV, i que el separava del gran fossat defensiu que encercla tota la fortalesa.

L’actuació també ha permès documentar un llarg tram de muralla que protegia l’accés al castell al segle XIII, i que for parcialment enderrocat i soterrat durant el segle posterior per les construccions de l’ampliació. D’altra banda, al sector exterior de la muralla nord, s’han acabat de descobrir i delimitar completament les restes de la muralla nord més antiga, del segle XII, que es van localitzar durant la campanya de l’any passat.

El castell de Sant Iscle, que formava part del Vescomtat de Cabrera, es va construir al segle XII i va estar actiu fins a principis del segle XVI.

Des de l’any 2005 s’hi duen a terme excavacions arqueològiques mitjançant torns de camps de treball, adscrits a la Direcció General de Joventut, patrocinats per l’Ajuntament de Vidreres i gestionats pel Grup d’Esplai Vidrerenc i el COCAT.