Unes 26 entitats del teixit associatiu de Lloret de Mar han entrat una petició al Departament de Cultura perquè estudiï protegir el paratge Natural de Sant Pere del Bosc com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Els signants defensen que el conjunt monumental, promogut i sufragat per Nicolau Font, suposen un "testimoni del passat indià" del municipi. A més, recorden que l'espai està molt degradat fruit d'actes vandàlics i del pas del temps i que requereix una "urgent restauració ".

A l'escrit, també remarquen que el conjunt compta amb diversos monuments que, malgrat que en la catalogació arquitectònica estan tractats per separat, el conjunt, inclòs l'Àngel, són "elements part d'un recorregut processional", tal i com recull la fitxa del catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

"La importància de preservar aquest Patrimoni, de donar-lo a conèixer, i de restaurar-ne els elements que es troben més degradats ha portat a les entitats a promoure la sol·licitud", remarquen les entitats.

Un conveni amb l'Ajuntament

En aquest sentit, recorden que es tracta d'una propietat privada i que, per això, seria "desitjable" que es tanqués un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament.

SOS Lloret denuncia que les casetes modernistes de Sant Pere del Bosc estan plenes de pintades i degradades. ACN