L’Ajuntament de Sant Hilari ha inaugurat un espai de record al dol perinatal al cementiri municipal amb la voluntat de fer costat a les famílies que han patit la pèrdua d’un nadó, ja sigui abans o poc després de néixer.

La inauguració va coincidir amb el Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional, el 15 d’octubre, i va comptar amb les paraules de les regidores Judit Gómez (PIG) i Emma Puigví (ERC). També hi va participar una família del poble que ha viscut aquest dol a casa i va voler col·laborar parlant de la seva experiència.

En aquest nou espai s’hi ha plantat una pomera de l’espècie Malus evereste que llueix durant totes les estacions de l’any. A la primavera, fa flor; a l’estiu, surt la fulla; a la tardor, aquesta fulla canvia de color i a l’hivern, neix la poma vermella. També s’hi han col·locat uns bancs blancs i s’ha rebaixat el mur per millorar les vistes i fer-ne un espai més agradable. En aquest mur s’hi pot llegir «Fruit efímer dels nostres somnis, una estrella eterna al cel».

L’acte va finalitzar divendres amb música i mentre els assistents pintaven i penjaven les estrelles, es van llençar uns globus blancs cap al cel per homenatjar i recordar els nadons. L’espai, que va quedar inaugurat, visibilitzarà ara un dol encara molt silenciat socialment.