L’Ajuntament de Vidreres està col·locant càmeres de vigilància a prop dels punts de recollida d’escombraries del municipi per disminuir els abocaments massius a aquestes zones i altres fets delictius. En aquesta línia, recentment s’han instal·lat dos punts nous de vigilància a les parades d’escombraries d’Aiguaviva Park.

La instal·lació de càmeres a Vidreres va començar a principis de l’any passat i, a causa dels bons resultats que han ofert les mesures, s’ha continuat. A banda de servir d’efecte dissuasiu, permeten trobar els infractors en cas que es produeixin abocaments incívics o d’altres actuacions no permeses.

En paral·lel a l’augment de la seguretat, Vidreres també ha construït en alguns punts d’abocament tanques de fusta per amagar els contenidors i millorar la imatge. L’actuació ha servit, a més, per limitar l’espai de la recollida selectiva i evitar que hi hagi punts que permetin dipositar la brossa fora dels contenidors.

Per completar aquestes actuacions a favor del reciclatge, s’han afegit diverses papereres a diferents punts del carrer per evitar que els vianants llencin papers o altres elements a terra.

El regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Enric Gual, va explicar que amb aquestes actuacions el municipi vol «lluitar contra l’incivisme», però també «dissenyar la millor configuració possible per a fer que el sistema Porta a Porta sigui més eficient, més amable amb els veïns i es puguin aconsegueixin els objectius marcats per Europa en termes mediambientals».

I és que el municipi començarà la transició cap a aquest model de recollida al llarg del 2022. Actualment, s’estan acabant de preparar els plecs de clàusules per enllestir les licitacions que permetran tirar endavant el projecte.

En el cas d’Aiguaviva Park -on ara s’ha col·locat les càmeres noves- es preveu la instal·lació d’àrees d’aportació de residus en una tercera fase, és a dir, al cap d’un any de l’inici de la implantació del sistema. Aquestes àrees, a més de comptar amb vigilància les 24 hores, també comptaran amb un sistema d’entrada codificat per als veïns propers.