La Biblioteca Comarcal de Blanes va acollir ahir una Taula Rodona amb sis dones de diverses procedències però amb un vincle comú: el mar, bé per haver treballat d’un ofici típicament mariner o per tenir família pescadora.

Les ponents van ser Mercè, Iris, Dolors, Teresa, Àngela i Pilar, sis «Dones de Mar» que van protagonitzar un acte conduït per Gemma Ciuró, directora de la biblioteca de Blanes.

Les sis dones de mar representaven tres dels principals oficis vinculats amb la mar: remendadores de xarxes, peixateres i una pescadora, una de les dues úniques dones que hi ha arreu del país.

Durant la taula rodona les sis ‘Dones de Mar’ van parlar de les seves respectives vivències, coincidint en un mateix punt: la duresa i bellesa d’una vida lligada al mar. Totes les experiències van contribuir que el públic assistent pogués fer-se una idea molt exacta de què significa dependre de la mar per viure, un patiment però alhora un privilegi difícil de ser compartit.

També s’ha muntat una exposició itinerant que s’instal·larà a diversos locals buits del municipi i forma part del projecte «Blanes Arran de Mar».