L'hospital de Blanes (Selva) comptarà amb quatre nous quiròfans quan acabin les obres d'ampliació del bloc quirúrgic, que consistiran en edificar una nova planta. Aquesta setmana ja han començat els primers treballs i es preveu que s'allarguin un any i vuit mesos. De moment, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva -entitat que gestiona els hospitals de Blanes i Calella (Maresme)- ha reorganitzat l'activitat quirúrgica per compatibilitzar les obres amb les operacions programades. El projecte també preveu una renovació de l'accés principal a l'hospital. Les obres suposaran una inversió de 6,1 milions d'euros finançats pel Servei Català de la Salut.

Les obres d'ampliació del bloc quirúrgic de l'hospital de Blanes han començat aquesta setmana i preveuen allargar-se un any i vuit mesos. Quan acabin, el centre comptarà amb quatre noves sales que s'ubicaran en una nova planta. A més, en aquestes noves instal·lacions també hi haurà una àrea de reanimació amb onze lliteres, dos magatzems, central d'esterilització, sala d'espera i diverses àrees de treball.

Mentre durin aquestes obres, l'hospital de Blanes preveu reprogramar tota l'activitat quirúrgica per garantir la mínima afectació de les obres amb el tractament dels pacients. Per això, les operacions d'oftalmologia es derivaran a l'hospital de Calella i es modificaran els horaris de les intervencions de traumatologia. Aquestes són les dues especialitats que es fan a Blanes. Es preveu que durant el primer trimestre del 2022 es pugui recuperar la normalitat, si les obres ho permeten.

El projecte també incorpora la renovació de l'accés principal de l'hospital. S'eliminarà l'estany que hi ha actualment i es transformarà l'espai en una plaça enrajolada amb paviments de diferents formats. A més, hi haurà una pèrgola paral·lela al camí d'accés que donarà ombra i aixopluc a la zona nova.