Els Mossos d’Esquadra van detenir quatre joves, un d’ells menor d’edat, per la seva suposada implicació en l’apunyalament d’un altre la matinada d’ahir diumenge a la zona de la discoteca Arenas de Blanes. Els fets van passar cap a les quatre de la matinada, quan un testimoni va alertar que hi havia un noi a terra amb sang al cos i les cames. La víctima va ser traslladada a l’hospital de Blanes amb ferides de poca gravetat. Els Mossos van trobar els autors gràcies a la descripció del testimoni i els van requisar un pal de golf i una navalla. Aquests fets es van produir en paral·lel a un operatiu policial conjunt entre la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra per combatre l’incivisme i la delinqüència a la zona.

Diversos agents dels Mossos d’Esquadra escorcollant a joves a l’estació de tren de Blanes. | ACN

La discoteca Arena de Blanes fa anys que convoca cada setmana joves que venen directament de la zona metropolitana nord de Barcelona. Venen en tren i aprofiten els últims combois de la nit del dissabte i tornen a casa amb els primers del diumenge al matí. El problema, però, és que molts dels joves que van fins a Blanes generen conflictes.

Quatre detinguts per un apunyalament a fora d’una discoteca a Blanes

La matinada d’aquest diumenge, els Mossos d’Esquadra van detenir cinc persones per apunyalar una persona a la sortida de la discoteca. No és la primera vegada que passa, el dissabte de la setmana passada una jove va acabar ingressada per una ganivetada que va rebre a les costelles, també als voltants d’aquest establiment.

Això ha fet que els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Blanes organitzin des de fa quatre setmanes un operatiu policial, conegut com «Operatiu Via», a la zona d’Els Pins-La Plantera. D’aquesta manera, quan els joves arriben a l’estació, els agents els escorcollen per comprovar que no porten armes blanques ni drogues. La Policia Local també els requisa l’alcohol que porten en bosses de plàstic. A més, els agents comproven si els joves que baixen a l’estació tenen antecedents policials.

Tot plegat es va saldar amb 62 persones denunciades (una detinguda) per diverses infraccions, segons van informat fonts de tots dos cossos, entre les quals es troben denuncies per portar droga, armes blanques i per consumir d’alcohol a la via pública.

A més, la Policia Local va traslladar quatre menors a les dependències dels Mossos d’Esquadra: a tres d’ells perquè se’ls van requisar substàncies estupefaents, i el quart per haver-se fugat d’un centre de menors.

La situació és «insostenible»

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, denuncia que la situació que viu el municipi «és insostenible» perquè cada dissabte el poble «s’omple de gent que no son de Blanes» i que entenen l’oci nocturn com «borratxeres, drogues i agressions».

Malgrat tot, no tenen les eines suficients per evitar que aquests joves es desplacin fins al municipi cada dissabte a la nit per entrar a la discoteca. Les inspeccions periòdiques que es fan a l’establiment demostren que el propietari compleix amb la normativa vigent i, per tant, no se’l pot sancionar ni tancar el local. El problema, però, son els conflictes que es generen al seu voltant.

L’alcalde afirma que el problema ja s’arrossega «des de fa una dècada» però no s’ha trobat cap solució per reduir els conflictes que hi ha. Malgrat tot, Canosa defensa que el municipi tingui oci nocturn, tot i que aposta per un model diferent. «L’oci nocturn i l’educació han d’anar lligats de la mà», ha afegit l’alcalde.

De fet, Àngel Canosa ha apuntat que aquest problema és «de la societat» ja que mostra «un model de jovent» que no representa al país. De moment, l’alcalde ha garantit que es mantindrà la pressió policial fins que el nivell de conflictivitat baixi.