Un lladre ha robat aquesta tarda un vehicle amb un nadó de cinc mesos a l'interior. L'home, veí de Blanes, de 30 anys i amb nombrosos antecedents, ha fugit direcció Barcelona, però ha pogut ser interceptat i detingut per la Policia Local de Malgrat de Mar a l'altura de Santa Susanna.

Les càmeres de videovigilància han ajudat a conèixer cap on es dirigia el vehicle.

El nadó es trobava en bon estat i se sospita que el conductor no s'ha adonat que hi havia l'infant al vehicle.

El pare del nen és un veí de Blanes que portava el seu fill al seient del darrere quan ha aparcat pels volts de les tres de la tarda el cotxe en un carrer del barri de la Plantera per baixar a recollir la seva dona. Es tracta d'un carrer cèntric de Blanes.

Segons les fonts municipals han estat pocs minuts, però suficients perquè un lladre aprofités per endur-se el cotxe amb le nadó dins.

En tornar el propietari i veure que no hi havia el vehicle ha avisat a la Policia Local de Blanes i ha facilitat les característiques del vehicle.

Un cop comunicades les dades i la matrícula, s'ha alertat a totes les patrulles per iniciar una recerca, alhora que s'han comprovat les lectures a les càmeres detectores de matrícules de què disposa la Policia Local de Blanes, instal·lades principalment a les entrades i sortides del municipi.

La recerca a través de les càmeres ha permès saber que cotxe robat circulava direcció Barcelona.

Al mateix temps s'ha donat a conèixer les dades a través de xarxa RESCAT: Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya, que proporciona cobertura als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències a Catalunya.

Pocs minuts després que s'han transmès les dades, s'ha pogut aturar el vehicle robat quan circulava per la Nacional II, a l'altura del Km.673, gràcies a la cooperació de les Policies Locals de Malgrat de Mar i Santa Susanna, que s'han encarregat d'interceptar-lo. A l'interior del turisme, al seient del darrere, han rescatat el nadó sa i estalvi, procedint a la detenció del conductor.

A més a més, se li han practicat les proves pertinents per determinar si conduïa sota els efectes d'alcohol i/o drogues, ja que presentava evidents símptomes que així era.