L'Ajuntament de Vidreres farà la consulta per decidir el futur del correbous el 18 de desembre. És una data acordada entre el consistori, la comissió organitzativa d'aquesta activitat de la festa major i l'associació de defensa ambiental i animal de Vidreres. La consulta es farà en format presencial al centre cívic del municipi entre les nou del matí i les set del vespre i tindrà un format similar al de les eleccions municipals. Hi podran participar 6.500 veïns, tots ells empadronats al municipi i majors de 16 anys. La consulta s'havia de fer el 15 de març del 2020, però l'esclat de la pandèmia va obligar a ajornar-la 'sine die'.

La festa major de Vidreres del 2019 va estar marcada pel correbous, quan un dels animals es va escapar i va ferir 19 persones. Aquest accident va obrir el debat sobre la idoneïtat de seguir celebrant aquesta activitat a la festa major del municipi fins al punt en què l'Ajuntament de Vidreres es va comprometre a fer una consulta popular per demanar als veïns si estaven d'acord en seguir organitzant-lo o no.

La consulta estava prevista pel 15 de març del 2020. La campanya es va fer tal com estava prevista i el consistori anava adaptant la votació a les primeres recomanacions que arribaven per evitar contagis de coronavirus. Finalment, el consistori es va fer enrere pel risc sanitari que suposava fer la consulta i la va cancel·lar. Poc després, el govern espanyol decretava l'estat d'alarma, que va entrar en vigor el 14 de març.

Ara, l'Ajuntament ha acordat amb la comissió que s'encarrega d'aquest acte de la festa major i l'associació animalista de Vidreres que la consulta es faci el dissabte 18 de desembre. En aquesta nova data es demanarà a 6.500 vidrerencs que responguin amb un sí o un no a la pregunta 'Vols correbous a Vidreres?'.

Podran votar totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades al municipi. Per votar, caldrà que el dissabte vagin al centre cívic entre les nou del matí i les set del vespre per introduir la papereta amb el seu vot dins de l'urna, seguint els mateixos processos que en d'altres eleccions. La consulta s'ha preparat seguint la Llei de Consultes de la Generalitat de Catalunya.

L'alcalde del municipi ha assegurat que el resultat de la consulta decidirà el futur dels correbous, sigui quina sigui la diferència de vots entre una opció i una altra o la xifra de participació.