L’Ajuntament de Blanes va tancar el passat dimarts el cicle organitzat en motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista. Ho va fer amb una xerrada titulada «Obrim portes violetes» que va omplir de gom a gom la Sala de Plens per parlar sobre prevenció, detecció i intervenció davant les violències masclistes.

L’acte va ser a càrrec de quatre ponents, que van tractar el tema de la Violència Masclista des de les seves diferents vessants. La primera en trencar el gel i moderar l’acte va ser Micaela Álvarez, tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social; acompanyada de Ma Jesús Pérez, psicòloga del SIAD; Montserrat Romera, coordinadora tècnica del SIAD; i Sonia Huertas, advocada del SIAD, el Servei d’Informació i Assessorament de Dones de Blanes. L’acte estava organitzat precisament pel Servei de Polítiques d’Igualtat i el SIAD municipal.

Abans d’entrar en matèria, es va encarregar de donar la benvinguda a tothom l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va recordar que en la lluita contra la violència masclista s’hi ha d’implicar tothom, homes i dones.

El programa d’activitats organitzat en motiu del dia 25 de novembre es va encetar el dimarts 21 amb la lectura d’un manifest i l’actuació del grup Tres Voltes Rebel. Des de llavors, s’han anat succeïnt els actes fins aquesta xerrada, que ha posat el llacet final a la campanya.