A partir d’avui, els usuaris que vulguin realitzar els tràmits digitals a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Lloret de Mar es trobaran amb una sèrie de millores que han de permetre realitzar la gestió de forma més àgil i efectiva. Una de les novetats és que fins ara hi havia només la possibilitat d’omplir una instància general i ara hi haurà més de 70 tràmits específics el que permet que la persona interessada pugui anar directament a realitzar el tràmit que vol realitzar a través de temàtica o utilitzant el cercador. A més, entre els millores també s’han incorporat la possibilitat de poder realitzar el pagament de formaen línia a través d’una passarel·la de pagament. 

Per altra banda, una de les millores més destacades a nivell d’usabilitat és la incorporació de la versió mòbil per poder realitzar els tràmits. El regidor de Noves Tecnologies, Albert Robert, explica que “a partir d’ara es podran realitzar els tràmits digitals des de qualsevol dispositiu” i afegeix que “aquestes millores contribuiran a consolidar el creixement de les tramitacions digitals amb l’Ajuntament, una tendència a l’alça en els últims anys que amb la pandèmia de Covid-19 ha registrat un important increment” .

Així, si abans de l’emergència sanitària el percentatge dels tràmits electrònics representaven 49% del total, actualment s’arriba al 66%. Aquest percentatge augmenta a un 77% si comptem la presentació de factures electròniques i la comunicació entre administracions que ja s’està realitzant 100% electrònicament.

Servei d’Atenció OAC360

L’OAC360 és el servei d’acompanyament integral en la tramitació electrònica de l’Ajuntament, a disposició de ciutadania, entitats i empreses de dilluns a divendres de 8 a 20 h ininterrompudament. Un equip de persones dóna suport a fer els tràmits i gestions, com ara l’obtenció i ús del certificat digital o idCAT Mòbil, la presentació d’instàncies, l’obtenció de volants d’empadronament, la consulta de notificacions electròniques i de la carpeta ciutadana, o resolent qualsevol incidència amb la tramitació.

A més de la via telefònica, s’hi pot accedir al servei omplint un formulari a la seu electrònica municipal i demanant suport telefònic, o fent la consulta a través del correu electrònic.