La població on comença la Costa Brava ha viscut un intens cap de setmana on la cultura ha estat l’eix central de dues de les activitats que s’hi ha celebrat, totes dues allotjades al Teatre de Blanes. Des de fa uns quants anys la Festa dels Premis Recvll de Blanes, que sempre se celebra el segon diumenge del mes de març, s’ha completat amb representacions teatral, exposicions o d’altres tipus de manifestacions culturals.

Aquest 2022 no ha estat una excepció, de manera que el passat dissabte –la vigília de l’acte de lliurament dels guardons- el Teatre de Blanes va allotjar la lectura teatralitzada de ‘L’Aprenenta’, de l’escriptor Ignasi Garcia Barba. Es tractava del treball que va ser guardonat l’any passat als Premis Recvll en la categoria del Premi de Teatre Josep Ametller.

El paper protagonista de Caront es va encarregar d’encarnar-lo Carles Güell, qui també ha tingut cura de la direcció del muntatge teatral, acompanyat de les actrius Sandra Font i Ester Riera. Entre els espectadors que van presenciar la sessió teatral s’hi comptaven representants de l’Associació Cultural Recvll de Blanes -entre ells Salvador Roca, Mònica Rabassa i Maria Àngels Vázquez-; així com l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz.

El passat mes de febrer ja es va oferir una petita avançada de la funció de dissabte a través de la presentació del llibre publicat de l’obra guardonada. L’acte es va acollir llavors al Centre Catòlic de Blanes, i va anar a càrrec del mateix autor acompanyat de l’editor, Alfred Arola, així com del dramaturg Pere Anglas, que ha escrit el pròleg de l’obra publicada. La presentació ja es va tancar amb una lectura dramatitzada de la primera escena de ‘L’Aprenenta’, un tastet que es va completar el vespre de dissabte amb la lectura teatralitzada.