Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre joves que cultivaven marihuana en una casa al centre d'Amer (Selva) i els ha comissat droga per valor de més de 111.000 euros. Els arrestats, que tenen edats compreses entre els 22 i els 29 anys, també havien punxat la llum de l'habitatge i es calcula que havien consumit més de 25.000 euros d'electricitat. Els Mossos, que investigaven el cas des de mitjans d'abril, van fer aquest dimecres una entrada i escorcoll a l'habitatge. A dins van trobar tot el material necessari per fer créixer la marihuana, a més de 50 quilos de cabdells preparats per vendre i un miler de testos. Després de passar a disposició judicial, els detinguts han quedat en llibertat provisional.

Segons informen els Mossos, a mitjans d'abril els agents de la comissaria de Santa Coloma de Farners van tenir coneixement que s'estaria cultivant droga en una casa d'Amer. La finca, un habitatge a quatre vents, està situada al mateix centre del poble.

La policia va començar a fer vigilàncies, que van culminar amb una entrada i escorcoll aquest dimecres. Hi van prendre part efectius de la unitat d'investigació i de la policia científica de la comissaria, amb el suport d'agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

A dins l'habitatge, els mossos van localitzar una plantació instal·lada al garatge i al soterrani. En aquesta zona, que estava dividida en quatre estances, es va localitzar tot el material necessari per la producció i creixement de marihuana (fertilitzants, 88 focus, 96 transformadors, ventiladors, filtres d'aire i assecadors).

A més la policia també va trobar 58 quilograms de cabdells de marihuana a punt per vendre i mil testos. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, el valor de la droga al mercat negre és d'111.665 euros.

Durant l'escorcoll, els Mossos també van veure que la casa tenia la llum punxada, i que l'escomesa estava directament connectada al cablejat del carrer. Es calcula que els joves havien arribat a consumir més de 25.000 euros d'electricitat.

A dins la casa, la policia hi va trobar quatre joves d'entre 22 i 29 anys, que eren els responsables de la plantació. Els van detenir a tots per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, han passat avui a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners. Tots quatre han quedat en llibertat provisional.