L’Ajuntament de Lloret de Mar va lliurar ahir el premi al guanyador del concurs d’idees per a la remodelació de l’eix urbà de Lloret, que inclou l’avinguda del Rieral, l’avinguda de Just Marlés, el passeig marítim i l’avinguda de Pau Casals, l’artèria principal del municipi. Es tracta d’EFA Arquitectes, un equip multidisciplinari de professionals dedicats a l’urbanisme, el paisatgisme, l’arquitectura i la rehabilitació amb seu a Sabadell que ha rebut la dotació econòmica de 58.080 euros (IVA inclòs).

La idea guanyadora porta per lema Lloret, quatre estacions i crea un nou model d’espai públic, eix cívic, centrat en els ciutadans i visitants de Lloret com a usuaris principals: fomenta el passeig, la trobada, l’oci, l’esport i el descans durant les quatre estacions de l’any. En aquesta línia, està previst instal·lar pèrgoles multifuncionals generadores d’ombres pel confort dels vianants.

Pel seu disseny, prevaldrà la continuïtat de l’espai públic i dels recorreguts de vianants per sobre de la continuïtat del trànsit de vehicles de motor. En aquest sentit, s’han determinat zones de trànsit restringit o sense circulació dins de l’eix. La desaparició del trànsit rodat i la possibilitat d’ocupar l’espai renaturalitzat de la riera que proposa la idea permet que l’eix funcioni com a plataforma d’unió dels barris amb els seus respectius equipaments i serveis.

El cost estimatiu de la proposta, si acaba tirant-se endavant i executant-se a la ciutat, ascendiria a 44.453.639 euros.