Blanes va inaugurar dissabte el parc Vicenç Ferrer, situat al passeig de S’Abanell. L’alcalde, Àngel Canosa, i el fill del reconegut missioner, Moncho Ferrer, van ser els encarregats, juntament amb altres autoritats, de descobrir la placa commemorativa que ha estat dedicada al cooperant.

La proposta, feta per la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social del consistori, es va aprovar l’any passat a la Comissió del Nomenclàtor i posteriorment al ple, i va finalitzar ahir el seu recorregut amb la inauguració del parc.

L’acte va començar amb parlaments de Marian Anguita, la regidora d’Acció Social i Igualtat de Blanes, i de Tomàs Romero, el president de la Fundació Vicenç Ferrer a Blanes. Ambdós van destacar la «il·lusió» d’haver fet realitat el projecte i van cedir la paraula al fill de l’homenatjat.

Moncho Ferrer, actual director de Programes de la Fundació Vicenç Ferrer, va agrair el gest dels blanencs «per mantenir viva la memòria i el llegat» del seu pare.

Canosa, per la seva banda, va lloar la «humilitat i modèstia» de l’exjesuïta, a qui considera «un model a seguir».

Missioner a l’Índia

Després de descobrir la placa, l’acte institucional es va acabar amb un ritual que es fa a l’Índia protagonitzat pel coco. La música índia, a més, va estar present durant tot l’acte, amb motiu de l’estreta relació del cooperant català amb el país, des d’on va lluitar contra la pobresa, primer amb la Companyia de Jesús i després des de la seva pròpia fundació.