L’Ajuntament de Lloret ha anunciat que unirà els carrils bici del municipi. Ho fa després que l’alumnat de l’Institut Escola ho demanés divendres passat, quan va entregar al consistori un projecte que planteja millores per aquestes vies. A banda d’unir-los, l’alumnat també reivindica en el mateix informe que hi ha punts en mal estat i demana que s’arreglin.

En declaracions a Nova Ràdio Lloret, el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, va assegurar que l’Ajuntament ha rebut el projecte amb els braços oberts i confirma que, gràcies al finançament dels fons europeus Next Generation, podran fer realitat la principal petició dels alumnes: unir tots els carrils bici.

El projecte que ha plantejat la millora de la xarxa de carrils bici de la localitat, s’ha elaborat a través de l’optativa de Servei Comunitari per alumnes de 3r d’ESO. El professor, Salvador Chiva, va valorar la motivació de l’alumnat pel projecte i va assegurar: «No m’esperava aquesta rebuda d’un projecte petit s’ha fet una cosa molt gran per ells».

El regidor va afegir que hi ha un altre projecte de mobilitat previst que també es vol finançar amb aquests fons provinents d’Europa. La diferència és que aquest segon projecte aniria a càrrec de la Generalitat, que ja està elaborant el projecte. Es tracta d’un carril de mobilitat activa que unirà Lloret i Blanes.