La Policia Nacional i Vigilància Duanera han intervingut més de 18.000 productes falsificats valorats en més de mig milió d'euros en botigues de Lloret de Mar.

En el marc de l'operació, també han detingut 16 persones i han inspeccionat 19 establiments on han localitzat nombrosos articles de conegudes marques. Es tracta sobretot de roba i marroquineria que estaven exposats o emmagatzemats i que estaven a punt per a la seva comercialització-

En una investigació paral·lela també s'ha desarticulat una xarxa de distribució a l'engròs d'articles tèxtils falsificats que es comercialitzaven a mercats ambulants de la província d'Alacant. Ambdues actuacions s'enquadren a la iniciativa europea EMPACT, que inclou diverses accions operatives en matèria de falsificació de marques, i de les quals la que dona lloc a aquestes operacions està liderada per Espanya a través de la Policia Nacional.

La investigació es va iniciar el mes de març quan els agents van rebre diverses denúncies formulades pels representants legals de diferents marques de reconegut prestigi.

4

Intervenen més de 18.000 objectes falsificats valorats en mig milió d'euros en botigues de Lloret POLICIA NACIONAL

Aquestes denúncies estaven dirigides contra establiments oberts al públic de Lloret de Mar on presumptament s'estaven emmagatzemant, oferint i comercialitzant nombrosos articles falsificats. Després de diverses gestions, els agents de la Policia Nacional van fer un dispositiu policial el dia 4 de maig amb Vigilància Duanera que va finalitzar amb la detenció de 16 persones i la inspecció de 19 locals comercials.

En aquests hi van localitzar nombrosos productes falsificats de marques de reconegut prestigi que es trobaven exposats o emmagatzemats i perfectament disposats per a la seva distribució i comercialització il·lícita. Els efectes intervinguts són, principalment, articles tèxtils i complements. Sobretot s'han confiscat samarretes, pantalons, dessuadores, fornitures, bosses i marroquineria que vulneren els drets de propietat industrial de diferents marques conegudes, i el valor de mercat de les quals assoleix 549.660 euros.

El laboratori

A més, en el transcurs de la investigació també van localitzar diferents planxes per a la materialització in situ de les falsificacions, de manera que mitjançant estampació, encunyat o enganxat, adherien el logotip de la marca sobre el producte de marroquineria o tèxtil.

Operació paral·lela

En una investigació paral·lela, s'han detingut tres persones i s'han intervingut un total de 17.667 articles tèxtils falsificats de marques conegudes. La investigació es va iniciar després d'intervenir peces de roba falsificades -pols, samarretes i pantalons- que es venien en mercats ambulants de la província d'Alacant. Després de diverses gestions, els agents van localitzar dues naus industrials on s'estampaven i es venien a l'engròs els productes tèxtils.