L’Ajuntament de Lloret de Mar i Amargura Cultura, empresa que impulsa projectes culturals, han presentat aquesta setmana el programa d’activitats previstes amb motiu del centenari del Daiquiri Nº4, còctel creat el 1922 a Cuba pel lloretenc Constante Ribalaigua. També s’ha fet un taller pràctic sobre el daiquiri a càrrec del Jorge William Arias Ortega, Barman guanyador de la medalla del mèrit cantinero cubano i amb més de 13 anys en el prestigiós bar El Floridita de l’Havana, on han participat una trentena de professionals de la restauració i de bars relacionats amb Lloret amb el daiquiri, així com l’elaboració de la recepta original del Daiquiri Nº 4.

Segons expliquen els impulsors de la iniciativa, «a Lloret de Mar s’hi escriu un capítol important de la història universal del còctel», perquè a localitat «va veure néixer Constantino Ribalaigua Vert, ‘Constante’ (1888-1952), propietari del famós «Floridita» de l’Havana.

Constante Ribalaigua està considerat com el bartender més influent del segle XX. Es va convertir en Rei dels Coctelers i se’l qualifica de Pare de la Cantina Cubana. Segons els promotors de l’homenatge, «l’habilitat que va demostrar en l’elaboració d’infinites combinacions van convertir les seves creacions en les millors amalgames de sabor, aroma i color que el món de la mixologia havia conegut fins aleshores.