Els Mossos d'Esquadra van detenir tres homes com a presumptes autors de cinc delictes de robatori amb força a domicili, un d'ells en grau de temptativa.

Els fets van tenir lloc entre el 29 i el 31 de maig, quan es van produir diferents robatoris amb força, amb el mateix modus operandi, a domicilis d'Arbúcies. Els actes es van dur a terme a domicilis molt propers entre ells i situats al costat d'una riera i una zona boscosa. En tots els casos, els lladres saltaven les tanques i entraven dins el domicili a través de finestres o porticons. Un cop dins, sostreien bicicletes, material esportiu i electrònic com mòbils o televisors. A un dels domicilis, tot i forçar els accessos, no van aconseguir entrar-hi.

Agents de la Unitat d'Investigació de Santa Coloma de Farners van iniciar les investigacions per descobrir l'autoria dels fets. Gràcies als indicis recollits, van poder identificar els tres autors dels robatoris, que van ser detinguts entre els dies 14 i 15 de juny a Arbúcies, Hostalric i Santa Coloma de Farners.

Els detinguts, d'entre 23 i 29 anys, i dos d'ells amb antecedents, van passar el mateix dia 15 de juny a disposició de jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va decretar l’ingrés a presó per un d’ells i llibertat amb càrrecs per als altres dos.