Les policies locals de Caldes de Malavella, Llagostera i Cassà de la Selva han fet el primer control conjunt després de la signatura del conveni que permet aquesta col·laboració entre cossos.

Es va realitzar dissabte i hi van participar efectius de les tres policies locals. Va tractar-se d'un control de seguretat ciutadana, drogues i alcoholèmia i es va muntar a l’avinguda Caldes de Malavella i a la rotonda de la carretera Llagostera, anant cap a Cassà de la Selva.

En aquest control, que va durar fins a la matinada de diumenge, hi van participar la Unitat Canina i tres agents de la Policia Local de Caldes de Malavella, el vehicle d’atestats i dos agents de la Policia de Cassà de la Selva i dos vehicles patrulla i dos agents de la Policia de Llagostera.

Aquest és el primer exercici conjunt des de la formalització del conveni de col·laboració entre les tres policies locals.

Es tracta d’un acord pioner a les comarques gironines entre les tres policies locals per fer serveis conjunts i compartir tant material com formació. Els tres cossos sumen una plantilla de 48 efectius i donen servei a uns municipis que, en conjunt, superen els 27.000 habitants.

El conveni, que culmina un camí engegat ara fa tres anys, permet millorar la coordinació i, de retruc, incrementar l'eficàcia dels agents a l'hora d'atendre emergències, combatre delictes i dur

a terme controls de trànsit. El passat 1 d’abril es va formalitzar la signatura de l’acord per part dels alcaldes dels tres consistoris.

Unir estratègies

L’acord inclou un pla de treball conjunt, la compra unificada de material per estalviar recursos, així com un pla de formació conjunta i continuada que permetrà enfortir la relació entre el personal de les tres poblacions i compartir els coneixements i experiències.

També preveu un catàleg de punts estratègics repartits pels tres municipis per fer controls de seguretat i de trànsit, segons informa l'ajuntament de Caldes en un comunicat, així com un catàleg de situacions de risc o d’emergència que permetrà reforçar les actuacions amb el personal dels altres dos municipis sempre que sigui necessari.