Diari de Girona

Diari de Girona

Una policia local de Blanes, medalla de plata en boxa en uns jocs mundials

L’agent va fer el seu primer combat en el torneig de policies i bombers celebrat a la ciutat holandesa de Rotterdam a finals de juliol

L’agent amb la medalla i una samarreta de Blanes. | DDG

Una policia local de Blanes ha guanyat una medalla de plata en els Jocs Mundials de Policies i Bombers que s’han celebrat a Rotterdam aquest juliol.

L’agent és sotscampiona en la disciplina de boxa. Un esport amb el qual no havia competit mai encara i aquest, el de Rotterdam, va ser el seu primer combat. Dúnia, que té 24 anys i és de Breda, va participar en aquests jocs de forma independent, sense anar amb cap grup, com fa d’altres cossos policials.

Aquest dijous hi va aconseguir el guardó després d’un combat amb una policia alemanya. L’agent recorda que «la decisió va ser dividida perquè uns em donaven l’or a mi i altre a la rival i al final, han d’optar per donar l’or a algú». Al final, els àrbitres van donar la d’or a l’esportista alemanya.

Després del seu resultats en el mundial, Dúnia es mostrava «contenta» del seu resultat però la jove policia també explica que buscava l’or tot i ser el seu debut i lamentava la decisió arbitral.

En aquests jocs hi participen bombers i policies d’arreu del món i els espanyols han obtingut diversos guardons. Han aconseguit 429 medalles, de les quals 183 són d’or; 140 de plata i 106 de bronze.

Entre aquests premiats hi ha Dúnia, que fa tres anys que patrulla treballa a Blanes. La Policia Local relata que en aquestes olimpíades de bombers i policies hi va decidir participar després de dos anys d’entrenaments.

Ella però ja coneixia una mica aquest món, perquè als 16 anys va començar a fer kickboxing però tot i això, no en afany competidor. Després però va aturar aquesta pràctica, relata, per fer-se policia local. Va aconseguir una plaça i llavors, va entrar a l’Escola de Policia i posteriorment, va aterrar a Blanes.

Ara fa dos anys que s’entrenava i feia boxa però aquest ha estat el seu primer combat i mai abans n’havia participat de cap perquè «no m’havia vist mai preparada perquè sóc molt exigent» i al final, ha tingut resultats: ha guanyat la medalla de plata.

És l’única policia de Blanes que va participar en el campionat de Rotterdam i explica que s’ho va muntar tot ella sola. Però que durant la seva estada als Països Baixos ha coincidit amb altres policies catalans i de cara ja a l’any vinent potser s’uniran o almenys col·laboraran alhora de fer reserves en grup ja sigui pels hotels o el viatge perquè així els pot sortir més econòmic. Els Mossos per exemple tenen un Club Esportiu i aquest ha obtingut 46 medalles, d’aquestes, 22 d’or, segons informava ahir el cos.

Compartir l'article

stats