L'Ajuntament de Blanes ha fet aquest dijous a la tarda la primera junta de govern local des que ERC es va quedar a l'executiu en minoria. A principis d'aquesta setmana l'alcalde va destituir la regidora d'Urbanisme i la formació de Blanes en Comú Podem va decidir trencar el pacte de govern i passar a l'oposició. En aquesta primera trobada dels cinc regidors republicans s'han seguit diversos expedients iniciats anteriorment, però els canvis en el cartipàs han marcat l'ordre del dia. Les juntes de govern local se seguiran fent els dijous a la tarda, com era habitual durant els tres anys de mandat.

Arran de la sortida dels comuns, l'alcalde de Blanes ha assumit les àrees d'Urbanisme, Enginyeria, Obra Pública i Serveis Municipals que se sumen a les d'alcaldia, Policia Local i Protecció Civil que ja tenia. Per altra banda, Olga López es converteix en primera tinenta d'alcalde i suma Joventut entre les carteres que ja tenia (Serveis Jurídics, AMIC i OMIC, Contractació i Patrimoni, Recursos Tecnològics, Educació i Arxiu Municipal.

Albert Sanz passa a ser segon tinent d'alcalde i combinarà les regidories que ja tenia de Cultura i Festes i Comunicació Institucional, a banda del Gabinet d'alcaldia, amb Turisme, Promoció de la Ciutat, Comerç i Empresa i Participació Ciutadana.

Maria Vall-llosada incorpora les regidores de Recollida de Residus i Neteja, Acció Social i Igualtat i Nova Ciutadania i Solidaritat a les de Salut, Medi Ambient, Benestar dels Animals, Biblioteca, Ràdio Blanes i l'Oficina de Català del Consorci de Normalització Lingüística. Per últim, Carlos Grazón serà regidor d'Esports a més d'Hisenda i Recursos Humans com era fins ara.