Els Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el dia 9 d'agost un home de 38 anys, com a presumpte autor d'un delicte de maltractament d'animals. El 8 d'agost els Mossos van tenir coneixement que el propietari d'una casa situada a la urbanització de Maçanet Parc Residencial, presumptament maltractava els dos gossos que tenia.

Després d'una investigació es va constatar que els dos animals havien patit maltractaments des de feia mesos. Concretament, havien estat penjats pel coll en un arbre i ruixats amb aigua calenta. Aquests maltractaments eren reiterats i els gossos es trobaven en unes condicions deplorables.

Arran dels fets el propietari dels animals va ser detingut i el mateix dia se li van comissar els dos gossos, els quals van ser traslladats al Centre d'Acollida d'Animals de la Selva, situat a Tossa de Mar. El detingut va passar el dia 10 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.