La Policia Local de Blanes ha recuperat una furgoneta robada i la càrrega sostreta a uns camioners en un assalt violent a Garrigàs.

Els agents van localitzar el vehicle i els productes dues hores i mitja després del robatori perpetrat a l’àrea de descans de l'AP-7.

La càrrega recuperada són 277 paquets que contenien peces de roba i complements de marques conegudes, com ara Calvin Klein, Tommy Hilfiger i Disney, entre d’altres. Productes que estan valorats entre els 8.000 i 10.000 euros.

Tot el periple va començar el divendres passat a la nit a Mataró, quan uns desconeguts van robar una furgoneta d’alta gamma que estava aparcada.

Al cap de tres dies, el dilluns pels volts de dos quarts de cinc de la matinada els lladres van assaltar un camió que estava estacionat a l'àrea de descans de l'AP-7 de Garrigàs. Segons la denúncia presentada pels camioners, sis homes encaputxats armats amb ganivets i pals es van encarar amb els xofers i els van amenaçar que els farien mal si no els entregaven la càrrega del camió. Davant aquesta situació, els camioners es van tancar a la cabina per por de prendre mal. Els lladres van tallar la lona del camió i van agafar el material i el van anar carregant en una furgoneta blanca i van fugir del lloc dels fets.

Una furgoneta abandonada

A partir d'aquí, l'escenari dels fets se situa als afores de Blanes, segons informa l'ajuntament. Quan els conductors encara no havien denunciat el robatori violent de la càrrega del camió, pocs minuts després de les set del matí del mateix dilluns, la Policia Local de Blanes va rebre l’avís d’una empresa nformant que al costat de l’entrada al seu recinte hi havia una furgoneta amb la porta del conductor oberta i això els va fer sospitar.

Després de comprovar la matrícula, la Policia va constatar que la furgoneta havia estat sostreta a Mataró i es va traslladar fins al lloc.

Després d’inspeccionar el seu interior, la Policia Local va contactar el propietari el vehicle que es va sorprendre quan li van dir que hi havia una gran quantitat de caixes amb roba de marca al seu vehicle i aquest va dir als agents que no eren seves.

Mentre continuaven les diligències i investigacions, el vehicle va ser traslladat al dipòsit de vehicles municipal. Posteriorment, el cos policial va poder vincular la matrícula de la furgoneta amb la facilitada pels camioners a qui havien assaltat a Garrigàs. L’empresa de transports que transportava la roba va presentar la denúncia als Mossos d’Esquadra a Barcelona.

Finalment, tant el propietari de la furgoneta com el del material han pogut recuperar-los. L'operació policial de la Policia Local de Blanes va finalitzar dijous amb el retorn del material al seu propietari de Barcelona.

Material per 10.000 euros

Els productes que transportava el camió assaltat estan valorats amb entre els 8.000 i els 10.000 euros. La Policia Local ha tingut feina per poder localitzar la procedència del material sostret i ho ha pogut fer, indica el consistori, gràcies a la recerca efectuada pels agents a diversos centres logístics. Finalment, el cos municipal va localitzar als denunciants dimecres passat i va poder esbrinar que el gènere s’havia carregat a la Zona Franca, a Barcelona.

Segons la Policia Local de Blanes, acostuma a ser una pràctica habitual que, un cop els lladres han efectuat un robatori substanciós i ja han trobat un comprador, se l’informa que el vehicle igualment sostret, està estacionat en algun indret amb les portes obertes perquè sigui fàcilment accessible.

En aquest cas però, l'efectivitat de la Policia Local quan va respondre al requeriment de la furgoneta abandonada va propiciar que s’estronquessin els plans dels lladres i els compradors il·lícits.