L’«encierro» de Vidreres es va celebrar ahir pels carrers de la població sense cap incident i amb molta participació, especialment dels joves del poble.

A les set del matí la txaranga va donar el tret d’inici al penúltim dia de la festa major i a les vuit va començar el tradicional «encierro» pels carrers de la vila, únic a les comarques gironines. 

El «Bous al carrer», que també va comptar amb un format per infants amb inflables, es va fer en un recorregut que va sortir des de l’Antic Escorxador i va acabar a l’entrada de la plaça de braus. 

Desenes de veïns van córrer davant dels cinc animals que els perseguien a una gran velocitat, tal com es fa en els Sanfermines. En concret, quatre d’elles van completar tot el recorregut mentre que una es va desorientar.

Un cop acabada la correguda pels carrers de Vidreres, l’Associació de Correbous va organitzar una botifarrada popular.

Enmig de polèmica

L’activitat es va celebrar després que dissabte una cinquantena de persones es van congregar a la plaça de l’Església de Vidreres per protestar contra la celebració dels correbous. La directora d’AnimaNaturalis i coordinadora de la plataforma Prou Correbous, Aïda Gascón, va explicar que volen aconseguir que el Parlament de Catalunya prohibeixi aquestes pràctiques i conscienciar la ciutadania perquè «busqui formes de divertir-se que excloguin el maltractament animal. 

El desembre de l’any passat, el municipi va celebrar una consulta per aprovar o no la continuïtat dels correbous, la qual va ser ratificada amb 901 vots a favor (53,5%) i 772 en contra (45,8%).

Més mesures de seguretat

Enguany s’han reforçat les mesures de seguretat, especialment al recinte de la plaça de braus pel correbous celebrat dissabte a la tarda, per tal d’evitar que hi pogués haver algun incident. El 2019 es va produir un accident amb ferits quan un toro va aconseguir saltar les tanques de la plaça de braus, que separen l’arena de les graderies i va ferir 19 espectadors, abans de ser abatut a trets.