Diari de Girona

Diari de Girona

El vídeo de l'agressió policial en una detenció a Tossa de Mar

Un dels agents dona diversos cops de puny a l'arrestat

El vídeo de l'agressió policial en una detenció a Tossa de Mar

El vídeo de l'agressió policial en una detenció a Tossa de Mar

Para ver este vídeo regístrate en Diari de Girona o inicia sesión si ya estás registrado.

El vídeo de l'agressió policial en una detenció a Tossa de Mar Redacció

L'Ajuntament de Tossa de Mar ha obert un expedient disciplinari a sis agents de la Policia Local arran d'unes imatges on es veu com es colpeja un home durant una detenció. L'expedient ha provocat malestar a la plantilla de la policia, que considera que l'ajuntament criminalitza el cos. Pera això, els agents han decidit deixar de fer hores extra en solidaritat amb els companys expedientats.

Diari de Girona ha tingut accés al vídeo que ha motivat l'expedient i que un ciutadà va gravar durant la detenció. S'hi veu com sis agents participen en l'actuació. Un d'ells és el que es mostra més agressiu: dona diversos cops de puny al detingut mentre li diu "en vols més?". Mentre el pega, la resta d'agents manté una actitud passiva. Després, tots ells l'acaben reduint a la vorera. 

Els advocats dels policies expedientats es queixaven divendres que encara no havien pogut visionar el vídeo que ha motivat l'expedient.

L'ajuntament explica que, "donada la gravetat dels fets, el propi Instructor de l'expedient ha posat a disposició de l'Autoritat Judicial competent el material visual de l'actuació".

Compartir l'article

stats