L'Audiència de Girona ha condemnat un home per estafar-li prop de 20.000 euros a un amic que l’havia acollit al seu domicili de Lloret de Mar i amb qui va viure durant diversos anys. El processat ha admès davant el tribunal de la secció quarta que des de 2013 fins a l’agost de 2015 va prendre-li la cartilla i el carnet d’identitat d’amagat i de forma habitual per retirar del seu compte múltiples quantitats que solien superar els 400 euros, fins que la xifra estafada va arribar als 19.634 euros.

La víctima havia acollit l’acusat a casa seva quan aquest s’havia quedat sense feina i sense casa, i el solia ajudar a fer tasques quotidianes, com ara fer gestions bancàries.

L’acusat ja ha retornat 2.990 euros a la víctima, i per això la fiscalia li ha reconegut un atenuant de reparació del dany. El fet que hagin passat tants anys des que van tenir lloc els fets també ha permès aplicar-li una segona atenuant de dilacions indegudes. Per tot plegat, la fiscalia, que inicialment demanava 5 anys de presó, ha reduït la seva petició a 22 mesos. La defensa s’ha adherit a la petició, fet que ha evitat el judici. La condemna, que ja és ferma, resol que el processat no haurà de complir la condemna entre reixes a canvi de pagar la totalitat dels diners estafats que resten per retornar-li (16.644 euros). També haurà de pagar una multa de 1.080 euros.