La secció quarta de l'Audiència de Girona ha començat a jutjar un acusat de violar la seva parella a Blanes l'any 2018. El judici s'havia suspès feia un mes perquè l'acusat va demanar acollir-se a la nova llei del només sí és sí. En tot cas, fins al pròxim 4 de novembre no quedarà vist per a sentència, perquè falten les pericials, que avui no han estat citades.

Segons relaten les acusacions, ambdós van mantenir una relació "turbulenta" durant vuit mesos, on l'acusat tenia una actitud de "gelosia i control" cap a la víctima, entre les quals criticar com vestia, voler saber sempre amb qui anava i obligar-la a contestar-li els missatges al moment.

El dia que van tenir lloc els fets, el 24 de gener, ambdós van quedar per sopar. Segons ha explicat la víctima, en un moment donat, es va iniciar una discussió, i quan van entrar a l’habitació, el processat va llançar-la sobre el llit, se li va situar al damunt i li va agafar les mans per impedir que s’escapés. La víctima va intentar treure-se’l del damunt dient-li que la deixés i intentant apartar-lo amb les cames, sense aconseguir que li fes cas. Després la va fer caure del llit amb violència, i quan va tornar a pujar, va perpetrar l’agressió sexual. Durant l’episodi, també va vexar-la amb insults.  

L'acusat ha negat que tinguessin cap relació sentimental, i ha dit que només van quedar unes quantes vegades per tenir relacions sexuals. En tot cas, va assegurar que en cap d’aquestes trobades la forcés, i va negar que s’haguessin vist el 24 de gener, perquè ja feia un mes que havien trencat la relació.

Per tot plegat, s’enfronta a un delicte de violació, un delicte de maltractament en l’àmbit de la violència sobre la dona comès al domicili de la víctima i a un delicte lleu de vexació injusta. Per tot plegat, la fiscalia i l’acusació particular li demanen 13 anys de presó, una mesura de llibertat vigilada durant deu anys, una mesura d’allunyament durant 20 anys i localització permanent durant un mes. A més, també sol·liciten una indemnització per la víctima 10.000 euros pels danys morals i 245 euros per les lesions que va patir.