L’Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir una proposta de conveni entre l’Ajuntament, l’Institut Català de Sòl i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per tal de construir 68 habitatges nous de protecció oficial de lloguer assequible. Segons va avançar Nova Ràdio Lloret, serà un edifici de plantes baixes i cinc pisos, ubicat a l’avinguda Vila de Blanes, 173. Tot i que les bases per adjudicar els habitatges s’acordaran més endavant, l’Ajuntament va avançar que el 25% es reservaran per a joves de menys de 35 anys i un altre 25%, per a diversos col·lectius vulnerables en risc d’exclusió social. La intenció municipal és que els habitatges es lloguin a uns preus que oscil·lin entre els 450 i els 500 euros al mes, a banda del pàrquing els que el sol·licitin, per a pisos d’uns 80 metres quadrats.

L’aprovació de la proposta de conveni al ple va ser el primer pas perquè el projecte esdevingui una realitat. Seguidament, l’Ajuntament haurà de fer la signatura del conveni i, aleshores, s’obrirà un termini de sis mesos per constituir el dret de superfície i, un cop constituït, l’Incasòl tindrà quatre anys per edificar i arrendar tots els habitatges. La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, va explicar durant el ple que els terrenys tenen 1.300 metres quadrats i que el conveni previst té una durada de 4 anys amb opció a 4 més de pròrroga: «Tal com diu la proposta, són 68 habitatges amb règim de protecció oficial. D’aquesta manera l’Ajuntament cedeix el terreny a l’Incasòl perquè faci la projecció dels habitatges, que hauran de tenir aparcaments i la distribució haurà de ser de planta baixa amb cinc plantes més al damunt. L’Incasòl tindrà un termini de 4 anys per fer les obres i això implicarà que tota la població de Lloret de Mar pugui accedir a un lloguer assequible. Actualment, el municipi té un llindar de lloguer de 9 euros el metre quadrat».

Les escombraries s’apugen un 7%

L’Ajuntament, amb una previsió de despeses de subministrament que ronda els tres milions d’euros per al 2023, va aprovar ahir un increment en algunes taxes fiscals. Una de les taxes que s’incrementa és la de les escombraries (7%) un fet que suposa un increment anual de la despesa d’uns vuit euros en la factura dels consumidors. D’altra banda, durant el ple es va aprovar una nova modificació de crèdit -és la segona consecutiva que es fa- aquest cop de 207.000 euros. Entre les partides que s’han de pagar, la regidora que té les competències econòmiques, Lara Torres, va puntualitzar que una de les partides (43.000 euros) que cal pagar correspon a gratificacions per al cos de policia local. Interpel·lada per concretar aquesta partida, la regidora va explicar que la partida correspon a hores extraordinàries que ha fet el cos municipal.