Diari de Girona

Diari de Girona

L’oposició de Tossa acusa el govern de «malgastar» el romanent de tresoreria

Tossa Unida qüestiona la gestió municipal després que en el darrer ple l’Ajuntament aprovés una modificació de més d’un milió d’euros

Pla general de Tossa de Mar Aniol Resclosa

L’oposició del govern a Tossa de Mar, formada íntegrament per Tossa Unida (TU), acusa el govern tripartit d’ERC, Junts i Endavant de «malgastar» el romanent de tresoreria. La formació ho fa després que en el darrer ple, celebrat la setmana passada, l’Ajuntament aprovés una modificació de crèdit d’1.054.892 euros per al finançament de diverses partides. Entre d’altres, la modificació respon a diverses actuacions, com ara: la compra de càmeres individuals per al cos de policia local, l’enllumenat del carrer Claudi Gir, els llums i leds de la piscina municipal, el canvi del sostre del vestuari de la piscina municipal, la reparació del mòdul de socorrisme de la Mar Menuda, etcètera.

Increment de la despesa

El govern argumenta que són partides ordinàries que han quedat per sobre de la previsió inicial i, per aquest motiu, apunten que ha calgut realitzar una modificació de pressupost per ajustar i adaptar els balanços a les despeses i exigències que l’ajuntament ha hagut de fer front durant els deu mesos que es porten d’any.

Els conceptes són diversos i no s’han especificat. Entre ells, l’ajuntament parla de «modificacions que afecten Serveis Socials i Àrea de Benestar, en col·laboració amb el Consell Comarcal, millores en neteja viària, millores en el circuit d’aigua regenerada, instal·lació elèctrica de la Casa de Cultura, millores en equipaments esportius, en el mòdul de socorrisme, o tot un seguit d’actuacions entre les àrees de Festes, Cultura o Turisme per dinamitzar la vila i fer promoció turística», tot i que no n’ha precisat els conceptes. 

Finalment, el consistori també destaca que ha hagut de fer front a la forta pujada de preus de carburants i energia, fet que ha incrementat la despesa prevista.

L'AJUNTAMENT VOL PROTEGIR L'EDIFICI DE LA RECTORIA

L’Ajuntament de Tossa va aprovar en el darrer ple la suspensió de llicències d’obres a l’edifici de l’antiga rectoria, anomenat l’edifici de la Concòrdia. L’equipament en qüestió data del segle XVIII i és propietat del Bisbat de Girona, que el 2021 va arribar a un acord de cessió amb l’administració local segons el qual el Bisbat cedia l’edifici gratuïtament per a ús cultural i social. En el marc d’aquest pacte, l’Ajuntament es va comprometre a adequar-lo i posar-lo al dia després d’un estudi estructural. La resolució aprovada en el darrer ple preveu modificar la qualificació actual d’aquesta finca per la d’equipament privat amb l’objectiu de preservar l’edifici. Tot i això, el Bisbat de Girona, consultat sobre aquests fets, va assegurar no tenir-ne cap notificació o coneixement. L’edifici va ser construït per una família de comerciants. Maria Capdaigua Gelpí (1751-1829) va deixar en el seu testament la casa en usdefruit als rectors de Tossa mentre hi fessin vida. 

Compartir l'article

stats