Els canvis, a vegades, impliquen comiats. És el cas del porta a porta a Santa Coloma de Farners, que implicarà als ciutadans de la capital selvatana acomiadar-se dels contenidors, aquells recipients de grans dimensions, sovint impregnats de males olors, als quals els usuaris es veuen abocats a visitar repetides vegades per setmana amb la finalitat de desprendre’s dels residus que es generen.

Per tal d’escenificar aquest comiat, el Consell Comarcal de la Selva ha organitzat, literalment, un «acte de comiat» dels contenidors del municipi que, amb l’arribada del porta a porta, deixaran de fer servei i seran retirats. Així doncs, el proper dilluns 14 de novembre, l’òrgan supramunicipal encarregat de la gestió de residus a través de l’empresa NORA, ha organitzat «un acte de comiat als contenidors davant la imminent implantació del nou sistema de recollida de residus porta a porta».

És més, sota el lema «Diem adéu als contenidors», el Consell Comarcal i l’Ajuntament han preparat diverses activitats que preveuen, entre d’altres, una concentració a la plaça del Firal a partir de les cinc de la tarda que serà succeïda per un passa carrers que anirà de la plaça del Firal a la plaça Farners amb els protagonistes de la crònica del porta a porta, també de la Confraria Jove i tres elegantíssims convidats. Paral·lelament, es farà una xocolatada amb Sucamulla a la plaça Farners. L’acte comptarà amb el director de l’Agència Catalana de Residus, Isaac Peraire.