El patronat de la Fundació Carl Faust, que gestiona el jardí botànic Marimurtra a Blanes, va votar per unanimitat a Cristòfol Jordà com a nou president de l’entitat, prenent així el relleu a Jordi Xena i Ballada, que havia exercit el càrrec des del 2018. 

Cristòfol Jordà i Sanuy (Les Planes de Vallvidrera, 1958) ha treballat activament amb l’activitat des del 2017 formant part de la Comissió de Recerca i Divulgació Científica i presidint la Comissió de Planificació Estratègica. De formació és enginyer tècnic agrícola (UPC) en l’especialitat d’hortofruticultura i jardineria, com a professional ha combinat l’activitat al sector privat amb l’exercici de diferents càrrecs a l’administració pública.

Jordi Xena i Ballada, Sant Celoni l'11 de setembre del 1943, va ocupar la presidència de la Fundació Carl Faust durant sis anys, des del 2018 fins a l’actualitat. En deixar el càrrec de president, els membres del patronat van agrair-li la feina i dedicació durant tots aquests anys, destacant els esforços per dirigir l’entitat durant els complexes anys de la pandèmia i mantenir-ne la integritat tan a nivell econòmic com institucional.

A més del relleu a la presidència, el Patronat de la Fundació també va aprovar la incorporació de tres nous patrons: la Dra. Teresa Garnatje, la Sra. Jennifer Witty Che i el Sr. Rafel Ferrer. Amb aquests tres nous membres, el patronat arriba novament a la quantitat de membres estatutàriament prevista alhora que aprofundeix en dues línies importants per a l’entitat: el rejoveniment dels seus membres i la tendència a la representació paritària.

La Fundació Carl Faust va ser creada el 1951 pel creador del Jardí Botànic Marimurtra, Carl Faust, amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra. Entre els seus objectius fundacionals hi figuren “...la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques...”.