Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dijous 10 de novembre dos homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar quan, el passat setembre, el cos policial va tenir coneixement que en una nau industrial sense activitat comercial aparent, s'hi duia a terme alguna activitat relacionada amb el tràfic de drogues.

Durant les indagacions es va constatar que l’edifici complia amb els elements típics que requereix un cultiu interior de marihuana amb la finalitat de fer una producció a gran escala.

 La investigació va concloure amb una entrada i perquisició durant la qual es va localitzar i detenir a l’interior de la nau els dos responsables del cultiu. L’operatiu policial es va dur a terme a primera hora del matí del dia 10 de novembre i hi van participar agents del Grup Regional de Recursos Operatius, de la Unitat d’Investigació i de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Blanes

Durant l’escorcoll es va localitzar una plantació que ocupava la planta baixa i la primera planta de la nau industrial, en desús, amb un total de 705 plantes de marihuana i 21,404 quilograms de cabdells secs preparats per a la seva venda i distribució. El valor de la substància intervinguda és d’uns 38.000 euros, segons la taula de preus de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents.

 Els mossos també van constatar que l’edifici presentava la connexió elèctrica manipulada. Hi havia una doble escomesa connectada directament a la xarxa sense passar pel comptador.

 Els arrestats, dos homes de 21 i 39 anys, sense antecedents, han passat avui a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual n’ha decretat el seu ingrés a presó.